Od 1.9.2016 môžte nájsť našu organizáciu na 58. strane septembrového čísla časopisu Žltý spoločnosti RegioJet. Každý mesiac prenechávajú jednu stránku neziskovým organizáciám zdarma, tentokrát sme to my a sme RegioJetu veľmi vďační.

Transcript článku rovnako ako scan nájdete nižšie. Celý časopis si môžte prelistovať na tomto linku.

#THISisESN

32 krajín, viac než 500 sekcií a desaťtisíce odhodlaných mladých ľudí. To je Erasmus Student Network; najväčšia dobrovoľnícka študentská organizácia v Európe.

ESN vzniklo v roku 1989 pod záštitou Európskej komisie. Ako názov napovedá, našim poslaním je pomáhať zahraničným študentom z výmenných programov cítiť sa doma v ich novej krajine. Súdržnosť medzi rozličnými kultúrami a ich vzájomné pochopenie je hlavným cieľom a taktiež pilierom našej organizácie.

Zo spomínaných 32 krajín má svoje miesto pod ESN hviezdou aj Slovensko s 12 sekciami prítomnými na všetkých popredných univerzitách. Fungujeme na báze tzv. ‘buddies’, čo znamená, že zahraničným študentom poskytneme ich slovenskú pravú ruku. A tak sa na ceste na internát nestratia, v meste aj v škole sa zorientujú rýchlejšie a Slovensko aj Slovákov si zamilujú na prvý pohľad. Naša krajina sa stane na pár mesiacov aj ich.

Sme prvá generácia Európanov. Veríme v integritu nášho kontinentu i celého sveta a rozvíjaniu tejto myšlienky venujeme toľko času a energie, koľko sa dá. Ak s nami zdieľaš naše ideály, neváhaj a pridaj sa k nám!

Viac informácií nájdeš na esn.org, esn.sk, na FB stránkach Erasmus Student Network a Erasmus Student Network Slovakia alebo sleduj hashtag #THISisESN.

 

Attachment Files: